Frågor & Svar

Jag vill hyra ut min lägenhet i andrahand, måste jag kontakta styrelsen för att få hyra ut lägenheten?
Ja, kontakta styrelsen om du funderar på att hyra ut din lägenhet i andrahand.

Vem kontaktar jag om en vitvara eller liknande gått sönder i min lägenhet?
Allt som hör till din lägenhet är du själv ansvarig för.  Föreningen ansvarar bara för gemensamma utrymmen.

Vem kontaktar jag om ett fönster, ytterdörr eller liknande gått sönder i min lägenhet?
Lägenhetsinnehavaren står själv för alla reperationer som hör till lägenheten och föreningen ansvarar för alla gemenensamma ytor. Om du är osäker på vad du ska stå för och vad föreningen ska stå för när det gäller reperationer kan du kontakta styrelsen via e-post eller genom att lägga en lapp i styrelsens postfack vid entrén.

En av maskinerna i tvättstugan fungerar inte, vad gör jag?
Kontakta i första hand styrelsen om något i tvättstugan inte fungerar. Under kontorstid går det också bra att kontakta fastighetsförvaltaren Nytorget Fastigheter AB.

Det är stopp i sopnedkastet, vad gör jag?
Sopnedkastet är dimensionerat för hushållssopor och inget annat. Om någon slängt ett större föremål i sopnedkastet så stannar skruven som drar ner soporna i sopkärlet. Om det är stopp i sopnedkastet kontakta i första hand styrelsen.

Vilka sopor sorterar vi i föreningen?
I dagsläget slängs alla hushållssopor i sopnedkastet som finns i soprummet vid entrén. I soprummet finns också kärl för tidnings- och pappersretur, kartong och förpackningar, plast, metall, ofärgat- och färgat glas samt för batterier. Det är mycket viktigt att ingen slänger kartonger eller annat skräp bredvid kärlen eftersom renhållningsbolaget tar extra betalt för allt som de måste plocka upp från golvet. Det finns återvinningsstationer för övriga sopor vid Svandammsparken (Tellusborgsvägen) och Coop (Västberga) samt återvinningscentral i Östberga.

Jag har en vattenläcka i min lägenhet, vad gör jag?
Stäng av vattnet till lägenheten så snabbt som möjligt! Kontakta sedan styrelsen eller förvaltaren Nytorget Fastigheter AB.

Jag hittar inte min avgiftsavi, vad gör jag?
Kom ihåg att du är skyldig att betala avgiften till föreningen även om du inte hittar din avi! Om du av någon anledning inte hittar din avi eller har andra frågor om inbetalningar av avgiften, kontakta förvaltaren Nytorget Fastigheter AB.

Hur får jag en plats i garaget?
Föreningen har i dagsläget 34 garageplatser. En bilplats i föreningens garage kostar 700 kronor i månaden och en MC-plats kostar 500 kronor i månaden. Kontakta styrelsen om du vill veta hur många lediga garageplatser det finns och ta därefter kontakt med förvaltningsbolaget Nytorget Fastigheter AB för praktiska detaljer. Det är mycket viktigt att alltid se till att garagedörrar och porten stängs ordentligt vid in- och utfart, och släpp aldrig in någon obehörig i garaget!

Var får jag parkera min cykel?
Föreningen har ett cykelrum som ligger innanför garaget. Det finns också ett cykelställ utanför garaget.

Om jag vill bygga om i min lägenhet, behöver jag kontakta styrelsen?
Ja, om du ska göra en större ombyggnation som till exempel ett loft eller riva en vägg ska du alltid kontakta styrelsen innan arbetet påbörjas. Tänk också på att vissa ombyggnationer kräver bygglov. En ombyggnation i lägenheten är ditt ansvar som lägenhetsinnehavare. Tänk på att alltid anlita behöriga hantverkare, och säkerställ att de har f-skattsedel och ansvarsförsäkring samt eventuella andra försäkringar.

Jag vill ändra/lägga till/ta bort ett namn på brevlådan, vem kontaktar jag?
Kontakta förvaltningsbolaget Nytorget Fastigheter AB.

När är poolen öppen?
Poolen är öppen mellan juni och september varje år. Fastighetsförvaltaren Nytorget Fastigheter AB sköter allt underhåll av poolen.

Hur får jag en nyckel till poolen?
För att få en nyckel till poolen måste du skriva på vissa ordningsregler samt betala för nyckeln. Kontakta fastighetsförvaltaren Nytorget Fastigheter AB för att få en poolnyckel.

Uppdaterad: 2015-04-13

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s